Årets tema: Serve to change livesPå den aller første digitale Internation Assembly, som ble holdt i begynnelsen av februar, kunngjorde innkommende RI-president Shekhar Mehta, temaet for Rotaryåret 2021-22; «Serve to change lives».

Under sin tale oppfordret den innkommende RI Presidenten alle medlemmer om å involvere seg mer i serviceprosjekter og sa at omsorg og det å tjene andre er den beste måten å leve på. Dette fordi det ikke bare endrer andres liv, men også vårt eget.

Mehta, som er medlem av Rotary Club of Calcutta-Mahanagar, Vest-Bengal i India, snakket om hvordan det å delta i serviceprosjekter gjennom Rotary forandret ham som person. Rett etter at han begynte i klubben, bistod han i prosjekter som kom landsbysamfunn i India til gode. Noen av de dårlige forholdene han så i disse samfunnene, styrket hans forpliktelse til tjeneste.

Mehta deltok i prosjekter som ga rent vann og bedre sanitærforhold til hjemmene og bedre helsevesen og helsetilbud til lokalsamfunnene.

- Rotary tente gnisten i meg og fikk meg til å se utenfor meg selv og omfavne menneskeheten. Å tjene andre ble en livsstil for meg. Jeg, som mange andre, adopterte filosofien om at det å tjene andre og yte service er den leien jeg betaler for den plassen jeg okkuperer på denne jorden - og jeg vil være en god leietaker, sa han.

Mehta oppfordret de innkommende distriktsguvernørene til å gå foran som et godt eksempel i løpet av sin periode og inspirere Rotary- og Rotaract-medlemmer til å delta i prosjekter som har målbare og bærekraftige konsekvenser. Han ønsker at hver klubb skal gjennomføre en «Rotary Day of Service».

Fokus på mangfold, medlemskap

For Rotaryåret 2021-22 ber Mehta medlemmene om å ha fokus på det å styrke jenter og sikre deres tilgang til utdanning, ressurser, tjenester og muligheter. Dette for at fremtidige generasjoner av kvinnelige ledere skal få tilgang til de verktøyene de trenger for å lykkes. Han ber medlemmene bruke Rotarys tro på at mangfold, egenkapital og inkludering skal være en rettesnor for alt vi gjør.

Metha påpekte at Rotary, for å kunne gjøre enda mer, må ha flere medlemmer. Antall medlemmer har ligget rundt 1,2 millioner de siste to tiårene. Den innkommende RI-Presidenten utfordret de innkommende distriktsguvernørene til å være katalysatorer i distriktene sine i arbeidet med å øke medlemskapet til 1,3 millioner innen 1. juli 2022.

- Å skaffe flere medlemmer samtidig som vi fortsetter arbeidet med å utrydde polio, bekjempe COVID-19 og tjene samfunnene våre er et ambisiøst mål. Dette målet burde jo få oss alle til å yte ekstra, for vi Rotarianere elsker jo utfordringer, avsluttet han.

Fritt oversatt. Kilde: https://www.rotary.org/en/shekhar-mehta-says-serving-others-changes-lives-including-our-own 
Velkommen til åpent møte!

12. september 2023

Velkommen til åpent møte!

Den 21. september kl. 19 kommer vår nye kommunedirektør, Karl Andre Birkhol, og redaktør i Øyblikk, Andreas Hesselberg, på besøk til oss på Mjølner samfunnshus. Alle som vil høre hva de har å fortelle, er hjertelig velkomne!

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

7. september 2023

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

Giske Rotaryklubb med president Brit i spissen, hadde i dag et hyggelig besøk av Anders Anderson, som er årets distriksguvernør. Han er medlem i Eda-Eidskog Rotaryklubb, som geografisk ligger både i Norge og Sverige, og Anders er svensk.

CREATE HOPE in the WORLD

1. juli 2023

CREATE HOPE in the WORLD

Rotarys verdenspresident for dette rotaryåret, Gordon R. McInally, har valgt «CREATE HOPE in the WORLD» som temaet for 2023-24.

Sommerfest med presidentskifte

22. juni 2023

Sommerfest med presidentskifte

Den 22. juni var hele klubben samlet til sommerfest med presidentskifte. Som vi koste oss!

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

14. juni 2023

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

Den 14. juli besøkte medlemmene i Giske Rotaryklubb Giske IL sitt Vannsportsenter, som ligger på Gjerdesanden, like ved Giske IL stadion. Der ble vi tatt godt imot av Torkil Skjong, som fortalte om vannsportsatsingen og viste oss rundt på området.

Tegneriet på Roald

11. mai 2023

Tegneriet på Roald

Den 11. mai besøkte vi Tegneriet på Roald der Torun Hunnes tilbyr ulike kurs for folk i alle aldrer. Spennende!

Imponerende anlegg!

27. april 2023

Imponerende anlegg!

Den 27. april var vi invitert til Subsea 7 sin spolebase på Vigra. Tor Ola Olsen som er basesjef på anlegget, tok vel imot oss og inviterte både på kaffe og omvisning. Her står sikkerhet og kvalitet i fokus!

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

12. januar 2023

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

Den 12. januar hadde vi besøk av engasjerte representanter for Giske IL Vannsport. Vi er skikkelig imponerte over hva de har fått til ved den flotte Gjerdesanden!

Koselig førjulstreff

8. desember 2022

Koselig førjulstreff

Torsdag 8. desember inviterte klubbmedlem Halvard oss til de nye lokalene AVIS har etablert seg i ved Ålesund lufthavn, Vigra. Det be en «julete» og koselig kveld der vi også ble oppdatert om Rotarys arbeid med å utrydde Polio i verden.

Besøk av «nyepresten»

17. november 2022

Besøk av «nyepresten»

Den 17. november hadde vi besøk av sokneprest Benjamin Anda. Vi fikk vite litt mer om hvordan det er å være prest i en liten kommune – og om hvordan det er å være «på» 24 timer i døgnet.
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubmøte m/program

2023-10-05 20:00 - 21:00

Høstferie- møtefri

2023-10-12 20:00 - 21:00

Klubbmøte m/program

2023-10-19 20:00 - 21:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...