På Monsgarden med "Årets unge bonde 2021"Den 12. mai inviterte «Årets unge bonde 2021», Sofie Rebekka Høybakk, oss til en tur inn i den nye fjøsen for ungdyr på gården på Blindheim. Vi ble mektig imponerte, både over bonden og det hun viste oss!

Sofie Høybakk tok over familiegården i 2018. Sammen med samboeren brukt hun første årene på å renovere båsfjøsen utvendig og oppgradere høstelinja. På gården produseres det først og fremst melk og kjøtt, men også gras. Her er 60 storfe som hele beitesesongen, fra mai til oktober, går på innmark og fulldyrka areal.

Monsgården ligger på Vigra og består i av en eldre båsfjøs som er satt i stand, og et nytt ungdyrfjøs med plass til 40 dyr. Her var det vi fikk komme på besøk.

Sofie har et stort engasjement for landbruket i regionen. Som pådriver og styremedlem i Giske bondelag har hun vært med på å samle bøndene i kommunen slik at de står sterkere sammen.

«Årets unge bonde 2021» er opptatt av hvordan de lokale bøndene kan bruke arealet på best mulig måte. Hun ser alltid etter nye løsninger for hvordan arealet kan optimaliseres.

Sofie skulle egentlig ikke bli bonde, men forteller at hun var den eneste i familien som hadde interesse for dyr.

- Etter at jeg hadde tatt økonomiutdanning i London fant jeg ut at en hverdag på kontoret ikke var noe for meg. Sammen med samboeren min  satsetjeg  på landbruket. Jobben vi gjør er givende og dyrene betyr mye for meg. Det er dessuten alltid gøy å skape noe, fortalte hun.

President i Giske Rotaryklubb, Oddvin Remme, måtte også bort å kose med dyrene.

Tusen takk for oss! Det var veldig kjekt å få se hva dere har gjort, og høre om veien hit og hva som ligger foran dere fremover. Lykke til!


 
Velkommen til åpent møte!

12. september 2023

Velkommen til åpent møte!

Den 21. september kl. 19 kommer vår nye kommunedirektør, Karl Andre Birkhol, og redaktør i Øyblikk, Andreas Hesselberg, på besøk til oss på Mjølner samfunnshus. Alle som vil høre hva de har å fortelle, er hjertelig velkomne!

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

7. september 2023

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

Giske Rotaryklubb med president Brit i spissen, hadde i dag et hyggelig besøk av Anders Anderson, som er årets distriksguvernør. Han er medlem i Eda-Eidskog Rotaryklubb, som geografisk ligger både i Norge og Sverige, og Anders er svensk.

CREATE HOPE in the WORLD

1. juli 2023

CREATE HOPE in the WORLD

Rotarys verdenspresident for dette rotaryåret, Gordon R. McInally, har valgt «CREATE HOPE in the WORLD» som temaet for 2023-24.

Sommerfest med presidentskifte

22. juni 2023

Sommerfest med presidentskifte

Den 22. juni var hele klubben samlet til sommerfest med presidentskifte. Som vi koste oss!

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

14. juni 2023

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

Den 14. juli besøkte medlemmene i Giske Rotaryklubb Giske IL sitt Vannsportsenter, som ligger på Gjerdesanden, like ved Giske IL stadion. Der ble vi tatt godt imot av Torkil Skjong, som fortalte om vannsportsatsingen og viste oss rundt på området.

Tegneriet på Roald

11. mai 2023

Tegneriet på Roald

Den 11. mai besøkte vi Tegneriet på Roald der Torun Hunnes tilbyr ulike kurs for folk i alle aldrer. Spennende!

Imponerende anlegg!

27. april 2023

Imponerende anlegg!

Den 27. april var vi invitert til Subsea 7 sin spolebase på Vigra. Tor Ola Olsen som er basesjef på anlegget, tok vel imot oss og inviterte både på kaffe og omvisning. Her står sikkerhet og kvalitet i fokus!

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

12. januar 2023

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

Den 12. januar hadde vi besøk av engasjerte representanter for Giske IL Vannsport. Vi er skikkelig imponerte over hva de har fått til ved den flotte Gjerdesanden!

Koselig førjulstreff

8. desember 2022

Koselig førjulstreff

Torsdag 8. desember inviterte klubbmedlem Halvard oss til de nye lokalene AVIS har etablert seg i ved Ålesund lufthavn, Vigra. Det be en «julete» og koselig kveld der vi også ble oppdatert om Rotarys arbeid med å utrydde Polio i verden.

Besøk av «nyepresten»

17. november 2022

Besøk av «nyepresten»

Den 17. november hadde vi besøk av sokneprest Benjamin Anda. Vi fikk vite litt mer om hvordan det er å være prest i en liten kommune – og om hvordan det er å være «på» 24 timer i døgnet.
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubmøte m/program

2023-10-05 20:00 - 21:00

Høstferie- møtefri

2023-10-12 20:00 - 21:00

Klubbmøte m/program

2023-10-19 20:00 - 21:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...