For en helg – for en konferanse!

Klubbpresident Inger Marie og klubbsekretær Ludvig Kaare var to av deltakerne fra Giske Rotaryklubb.


Etter en forrykende samling i Gjøvik Olympiske Fjellhall fredag kveld, var 200 rotarianere klar for Distriktskonferansen 2022. Dette ble en stor opplevelse for oss fem klubbmedlemmer fra Giske Rotary som fikk være med!

Temaet for årets distriktskonferanse var «Fremtiden vårt felles ansvar» og fokusområdene var klimautfordringer og bærekraft. Og det må vi si; for et program vi fikk presentert og for noen fantastiske foredragsholdere!

Lørdagen startet med et kunstnerisk innslag ved Mari Aalstad. Stemningen var satt! RI-president Jennifer Jones sendte deretter sin hilsen til de fremmøtte via video før ordfører Torvild Sveen ønsket oss alle velkommen til Gjøvik. Presidenten i arrangørklubben Hunn/Gjøvik RK, Asmund Amundlien, ønsket oss også velkommen. Lena Mjerskaug, direktør i Rotary International (RI), som alltid skaper engasjerte tilhørere, ønsket oss så lykke til med rotaryåret og årets konferanse. Offisiell åpning av konferansen ble flott gjennomført av årets distriktguvernør, Gunhild Aalstad.


Brenner for inkludering og innovasjon

Etter en liten pause med besøk på Rotarytorget, der 11 klubber viste oss sine prosjekter, og Ungdomsutvekslingen og den kommende Convention i Australia ble presentert, var det Aiman Shagura som skulle trollbinde oss. For et foredrag, for et engasjement! Her var en mann som brenner for inkludering og innovasjon, og som ikke tar nei for et nei. For han betyr ordet nei bare «not yet»! Han fortalte om sin barndom som flyktning og hvordan han og familien etablerte seg i Norge da de kom til landet i 1981. Vi ble mektig imponert over det pågangsmotet han viste som ung i Norge og hvordan han har lykkes med å nå de målene han har satt seg. Aimanstår blant annet bak Norges største inkluderingsdugnad, «Give a job», sammen med Arne Hjeltnes, samt Startup inkubatoren Charge og flere andre tiltak som har fått internasjonal oppmerksomhet av FN og Europarådet.

Vil spre "kongefølelse"

Etter flere store ekspedisjonsbragder på ulike kontinenter, har eventyreren Randi Skaug de senere årene brukt Norge som ekspedisjonsland. Hun fortalte oss også om Naustholmen Adventure Island, som hun driver på sin egen øy i Steigen i Nordland. Her er bærekraft i sentrum, og målet er å spre «kongefølelse» til alle som kommer på besøk. Dette er et sted der også de som sliter skal kunne komme og være en av folka. Randis lederfilosofi er TILIT og hun har livsfilosofien «Alt ordner seg!». Dette var et skikkelig spennende foredrag om en livstil og et engasjement for andre som virkelig inspirerte!


Bærekraft på dagsorden

Bærekraft var temaet etter lunsj på lørdag og innledere her var Torbjørn Skogsrød, instituttleder for vareproduksjon og byggteknikk ved NTNU, Danat Tekie som er bærekraft- og strategikonsulent i Deloitte og Rune F. Andersen som er direktør for Finans og Bærekraft i Moelven Industrier AS. Torbjørn var først på banen og ga oss faktaopplysninger relatert til klimaendringene. Danat påpekte at vi i verden i dag har 1,8 milliarder unge, den største gruppen med unge vi noensinne har hatt. Hva skjer om vi samler de smarteste unge hodene i vår tid til å løse bærekraftutfordringene, spurte hun. Engasjement rundt dette temaet har de! Hun fortalte også om YSI, der hun tidligere var CoFounder og Chief of Externnal Relations. YSI arbeider for å løse bærekraftutfordringene gjennom entreprenørskap og innovasjon for å hjelpe unge verden over med å utvikle innovative løsninger og startups fokusert på bærekraft. Fantastisk!

Rune F. Andersen viste oss hvordan Moelven Industrier i praksis jobber med bærekraft. Her er alle ansatte engasjerte for å skape kontinuerlig forbedring og bedriften har kommet en lang vei. Rune påpekte imidlertid at en alltid kan bli bedre – også innen dette området. Paneldebatten der Torbjørn, Danat og Rune deltok i etterpå, ble ledet av Magne Vikøren, som er konserndirektør for kommunikasjon i Moelven Industrier.

 

Vi må stå sammen

Filosofen Henrik Syse fikk æren av å avslutte dagens foredragsrunde. Hans budskap var at når vi skal møte fremtiden, må vi stå sammen. Som rotarianere må vi følge med – og agere! Vi kan ikke vente på at noen andre (hvem er i grunnen denne Noen Andre?) skal gjøre jobben. Fremtiden er et felles ansvar. Derfor må vi mobilisere grunnleggende verdier som styrer oss og forteller både oss og andre hvem vi ønsker å være. Verdiene må være grunnmuren vår, de må snakkes om, bevisstgjøres og vedlikeholdes! Vi har et felles ansvar for fremtiden.

Konferansedagen ble avsluttet med en flott presentasjon av årets utvekslingsstudenter. Dette er alltid stas! Skikkelig imponerte var vi av hvor godt de snakket norsk – bare etter noen få uker i landet. Lykke til med dette året som vi håper blir en opplevelse for livet!

 

Honnør til flere!

Festmiddagen lørdag kveld bød på koselig prat over bordet, mye god mat og drikke, og fantastisk flott underholdning av pianist Mira Hsinbei Sagmo og Kammerkoret fra Toten. Tusen takk til dere! Paul Harris ble også utdelt til fjorårets distriktsguvernør Hans Olav Osbak og Vidar Braaten som har vært distriktets kasserer de siste tre årene. Honnør ble også gitt til alle de klubbene som hadde nådd de målene de hadde satt seg for rotaryåret 2021-22; Alvarheim RK, Eda/Eidskog RK, Grue RK, Hunn/Gjøvik RK, Lillehammer RK, Molde RK, Ottestad RK, Raufoss RK, Ringebu RK, Stranda RK, Ulstein RK, Elverum RK og Aalesund Øst RK. Valdres RK fikk årets diplom for beste klubb i distriktet innen kommunikasjon mens Løten RK fikk diplom som beste klubb innen medlemsutvikling. Store gratulasjoner til dere alle!

Presentasjon av prosjekter

Søndag morgen startet også med et kunstnerisk innslag, denne gangen ved Vegard Nordrum. Senere fik vi presentasjon av ulike prosjekter klubbene våre jobber med. Alvarheim RK fortalte om sitt prosjekt som er innsamling og vann til en helsestasjon i Nigeria. Fra Ålesund RK fikk vi vite mer om deres prosjekt «Rotary Young», etablering av en pilotklubb for ungdom. Hunn/Gjøvik RK har arrangert sommerleir for barn, et spennende og engasjerende prosjekt i regi av klubben. Midsund RK informerte også om prosjektet de er med å finansierer; Hjelpehanda, som er et helseprosjekt i Libanon. Takk til dere alle for inspirasjonen!

Velkommen til distriktskonferanse i 2023-24

Distriktguvernøren for 2024-25, Lidun Hareide fra Ulstein RK, ble også presentert denne formiddagen. Vi ser frem til å bli bedre kjent med henne etter hvert! Vi ser også frem til neste års distriktskonferanse som Eda/Eidskog skal arrangere. Kommende års distriktsguvernør Anders Andersson oppfordret oss alle til å stille også neste høst!

Tusen takk!

Før Årsmøtet ble gjennomført, avsluttet distriktguvernør Gunhild Aalstad konferansen med sine refleksjoner etter helgen. Vi må bare tilføye at disse dagene har vært en høydare! Så tusen takk til teknisk arrangør, Hunn/Gjøvik RK, og ikke minst til Gunhild for noen fantastiske dager med flotte opplevelser og interessante foredrag! Takk også til alle dere flotte folka som gjorde denne helgen til den aller, aller beste!
 
Paul Harris Fellow til Vidar og Linda

30. oktober 2022

Paul Harris Fellow til Vidar og Linda

Under høstfesten i Giske Rotaryklubb den 28. oktober, ble Vidar Blindheim og Linda Rørvik tildelt Rotarys høyeste utmerkelse, Paul Harris Fellow. Vel fortjent!

Nye medlemmer til klubben

29. oktober 2022

Nye medlemmer til klubben

Under høstfesten den 28. oktober ble Arnfinn og Giedre tatt opp som nye medlemmer i Giske rotaryklubb. Hjertelig velkomne til dere begge!

Høstens høydepunkt!

29. oktober 2022

Høstens høydepunkt!

Fredag 28. oktober var det klart for høstens høydepunkt; høstfest med opptak av nye medlemmer og Paul Harris til det engasjerte paret Vidar Blindheim og Linda Rørvik.

Barn og unge i fokus

30. september 2022

Barn og unge i fokus

På klubbmøtet den 29. september hadde vi besøk av Andrea Lothe fra Impande. Vi er imponert over hva denne organisasjonen gjør for å sikre de mest fattige og utsatte barna i Sør-Afrikas fattigste distrikter en sjanse til å overleve og lære.

For en helg – for en konferanse!

25. september 2022

For en helg – for en konferanse!

Etter en forrykende samling i Gjøvik Olympiske Fjellhall fredag kveld, var 200 rotarianere klar for Distriktskonferansen 2022. Dette ble en stor opplevelse for oss fem klubbmedlemmer fra Giske Rotary som fikk være med!

Kommunedirektøren på besøk

23. september 2022

Kommunedirektøren på besøk

Stor stas og veldig interessant å ha kommunedirektør Dag Olav Tenfjord på besøk i klubben vår den 22. september.

Guvernørbesøk

9. september 2022

Guvernørbesøk

Torsdag 8. september hadde Giske Rotaryklubb besøk av distriktguvernør Gunhild H. Aalstad og assisterende guvernør Arnold Rørstad. En riktig hyggelig kveld!

Nordøyvegen til Finnøya

3. september 2022

Nordøyvegen til Finnøya

Den 2. september benyttet vi anledningen og kjørte den nye Nordøyvegen helt ut til Finnøya. Svært mange ble med på turen – og vi koste oss!

Nytt rotaryår – nytt tema!

1. juli 2022

Nytt rotaryår – nytt tema!

Nå er vi i gang med et nytt rotaryår, med Jennifer Jones som verdenspresident, Gunhild Aalstad som distriktsguvernør og vår egen Inger Marie Seth som president i Giske Rotaryklubb. Årets tema er Imagine Rotary.

Sommerfest med presidentskifte

16. juni 2022

Sommerfest med presidentskifte

Den 16. juni var vi samlet til sommerfest i klubblokalene våre. Her ble det opptak av nytt medlem, høytidelig presidentskifte, god mat – og mye lek og moro!
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...