Barn og unge i fokusPå klubbmøtet den 29. september hadde vi besøk av Andrea Lothe fra Impande. Vi er imponert over hva denne organisasjonen gjør for å sikre de mest fattige og utsatte barna i Sør-Afrikas fattigste distrikter en sjanse til å overleve og lære.

Impande er den organisasjonen som går inn der barnehager de i sørlige deler av KwaZulu-Natal og nordlige deler av Eastern Cape i Sør-Afrika er etablert i skur. De videreutvikler disse med skikkelige bygg, vann og sanitærutstyr og trener også de voksne i det å undervise. Impande sørger også for at barnehagene har det de trenger for å sikre barnas utvikling. Målet er å gjøre disse barnehagene så gode at Sør-Afrikas myndigheter godkjenner bygninger og opplegg, og gir tilskudd til driften.

Impande har også støttet skoler og spesialinstitusjoner i disse områdene som ble svært hardt rammet av HIV/AIDS epidemien, der arbeidsledighet, fattigdom og svake familiestrukturer fortsatt dominerer samfunnsbildet.

Andrea fortalte at Impandes filosofi er å skape vesentlig og varig samfunnsendring med begrensende ressurser.

- Vi driver ikke nødhjelp, men støtter grasrotprosjekter med lokal forankring, sa hun.

Så langt har Impande Norge bidratt med nesten 90 leverte prosjekter. Ca 500 grasrotprosjekt rettet mot barn og unge er registrert innen vår internasjonale organisasjons definerte satsningsområde. Blant disse 500 er det fortsatt store behov for ulike typer støtte som løfter barn og unge ut av fundamental omsorgs- og stimuleringssvikt.

Arbeidet finansieres gjennom innsamlingsaksjoner, bedriftsstøtte, fondsstøtte og donasjoner fra enkeltpersoner. Norlandia Barnehagene er en nær samarbeidspartner og to av disse barnehagene på Valderøya bidrar og samler inn midler til prosjekter.

Impandes historie startet i 2005, da HIV/AIDS bølgen rammet KwaZulu-Natal på sitt hardeste. En hel generasjon voksne var smittet, og på det tidspunktet var utviklingen av medisin mot denne epidemien ikke utviklet. Impande er en stiftelse med et profesjonelt styre og Andrea, som har kontor i Ålesund, er den eneste som er fast ansatt i Norge. Du kan lese mer om det arbeidet denne organisasjonen gjør på https://impande.no/

Giske Rotaryklubb har vært i kontakt med Andrea Lothe og Impande tidligere, for å sondere mulighetene for at klubben kan bidra inn i et samarbeidsprosjekt for å bygge en barnehage. Dette vil klubben nå se nærmere på. Vestnes Rotaryklubb har også gitt signal om at de kan tenke seg å være med i et prosjekt. Under klubbmøtet denne kvelden lovte Giske Rotaryklubb å avklare internt og komme tilbake til Andrea med hva klubben vår kan bidra med.

Klubbpresident Inger Marie var imponert over arbeidet Impande gjør i Sør-Afrika og takket Andrea for et svært interessant foredrag.


 
Velkommen til åpent møte!

12. september 2023

Velkommen til åpent møte!

Den 21. september kl. 19 kommer vår nye kommunedirektør, Karl Andre Birkhol, og redaktør i Øyblikk, Andreas Hesselberg, på besøk til oss på Mjølner samfunnshus. Alle som vil høre hva de har å fortelle, er hjertelig velkomne!

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

7. september 2023

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

Giske Rotaryklubb med president Brit i spissen, hadde i dag et hyggelig besøk av Anders Anderson, som er årets distriksguvernør. Han er medlem i Eda-Eidskog Rotaryklubb, som geografisk ligger både i Norge og Sverige, og Anders er svensk.

CREATE HOPE in the WORLD

1. juli 2023

CREATE HOPE in the WORLD

Rotarys verdenspresident for dette rotaryåret, Gordon R. McInally, har valgt «CREATE HOPE in the WORLD» som temaet for 2023-24.

Sommerfest med presidentskifte

22. juni 2023

Sommerfest med presidentskifte

Den 22. juni var hele klubben samlet til sommerfest med presidentskifte. Som vi koste oss!

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

14. juni 2023

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

Den 14. juli besøkte medlemmene i Giske Rotaryklubb Giske IL sitt Vannsportsenter, som ligger på Gjerdesanden, like ved Giske IL stadion. Der ble vi tatt godt imot av Torkil Skjong, som fortalte om vannsportsatsingen og viste oss rundt på området.

Tegneriet på Roald

11. mai 2023

Tegneriet på Roald

Den 11. mai besøkte vi Tegneriet på Roald der Torun Hunnes tilbyr ulike kurs for folk i alle aldrer. Spennende!

Imponerende anlegg!

27. april 2023

Imponerende anlegg!

Den 27. april var vi invitert til Subsea 7 sin spolebase på Vigra. Tor Ola Olsen som er basesjef på anlegget, tok vel imot oss og inviterte både på kaffe og omvisning. Her står sikkerhet og kvalitet i fokus!

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

12. januar 2023

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

Den 12. januar hadde vi besøk av engasjerte representanter for Giske IL Vannsport. Vi er skikkelig imponerte over hva de har fått til ved den flotte Gjerdesanden!

Koselig førjulstreff

8. desember 2022

Koselig førjulstreff

Torsdag 8. desember inviterte klubbmedlem Halvard oss til de nye lokalene AVIS har etablert seg i ved Ålesund lufthavn, Vigra. Det be en «julete» og koselig kveld der vi også ble oppdatert om Rotarys arbeid med å utrydde Polio i verden.

Besøk av «nyepresten»

17. november 2022

Besøk av «nyepresten»

Den 17. november hadde vi besøk av sokneprest Benjamin Anda. Vi fikk vite litt mer om hvordan det er å være prest i en liten kommune – og om hvordan det er å være «på» 24 timer i døgnet.
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubmøte m/program

2023-10-05 20:00 - 21:00

Høstferie- møtefri

2023-10-12 20:00 - 21:00

Klubbmøte m/program

2023-10-19 20:00 - 21:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...