Barn og unge i fokusPå klubbmøtet den 29. september hadde vi besøk av Andrea Lothe fra Impande. Vi er imponert over hva denne organisasjonen gjør for å sikre de mest fattige og utsatte barna i Sør-Afrikas fattigste distrikter en sjanse til å overleve og lære.

Impande er den organisasjonen som går inn der barnehager de i sørlige deler av KwaZulu-Natal og nordlige deler av Eastern Cape i Sør-Afrika er etablert i skur. De videreutvikler disse med skikkelige bygg, vann og sanitærutstyr og trener også de voksne i det å undervise. Impande sørger også for at barnehagene har det de trenger for å sikre barnas utvikling. Målet er å gjøre disse barnehagene så gode at Sør-Afrikas myndigheter godkjenner bygninger og opplegg, og gir tilskudd til driften.

Impande har også støttet skoler og spesialinstitusjoner i disse områdene som ble svært hardt rammet av HIV/AIDS epidemien, der arbeidsledighet, fattigdom og svake familiestrukturer fortsatt dominerer samfunnsbildet.

Andrea fortalte at Impandes filosofi er å skape vesentlig og varig samfunnsendring med begrensende ressurser.

- Vi driver ikke nødhjelp, men støtter grasrotprosjekter med lokal forankring, sa hun.

Så langt har Impande Norge bidratt med nesten 90 leverte prosjekter. Ca 500 grasrotprosjekt rettet mot barn og unge er registrert innen vår internasjonale organisasjons definerte satsningsområde. Blant disse 500 er det fortsatt store behov for ulike typer støtte som løfter barn og unge ut av fundamental omsorgs- og stimuleringssvikt.

Arbeidet finansieres gjennom innsamlingsaksjoner, bedriftsstøtte, fondsstøtte og donasjoner fra enkeltpersoner. Norlandia Barnehagene er en nær samarbeidspartner og to av disse barnehagene på Valderøya bidrar og samler inn midler til prosjekter.

Impandes historie startet i 2005, da HIV/AIDS bølgen rammet KwaZulu-Natal på sitt hardeste. En hel generasjon voksne var smittet, og på det tidspunktet var utviklingen av medisin mot denne epidemien ikke utviklet. Impande er en stiftelse med et profesjonelt styre og Andrea, som har kontor i Ålesund, er den eneste som er fast ansatt i Norge. Du kan lese mer om det arbeidet denne organisasjonen gjør på https://impande.no/

Giske Rotaryklubb har vært i kontakt med Andrea Lothe og Impande tidligere, for å sondere mulighetene for at klubben kan bidra inn i et samarbeidsprosjekt for å bygge en barnehage. Dette vil klubben nå se nærmere på. Vestnes Rotaryklubb har også gitt signal om at de kan tenke seg å være med i et prosjekt. Under klubbmøtet denne kvelden lovte Giske Rotaryklubb å avklare internt og komme tilbake til Andrea med hva klubben vår kan bidra med.

Klubbpresident Inger Marie var imponert over arbeidet Impande gjør i Sør-Afrika og takket Andrea for et svært interessant foredrag.


 
Paul Harris Fellow til Vidar og Linda

30. oktober 2022

Paul Harris Fellow til Vidar og Linda

Under høstfesten i Giske Rotaryklubb den 28. oktober, ble Vidar Blindheim og Linda Rørvik tildelt Rotarys høyeste utmerkelse, Paul Harris Fellow. Vel fortjent!

Nye medlemmer til klubben

29. oktober 2022

Nye medlemmer til klubben

Under høstfesten den 28. oktober ble Arnfinn og Giedre tatt opp som nye medlemmer i Giske rotaryklubb. Hjertelig velkomne til dere begge!

Høstens høydepunkt!

29. oktober 2022

Høstens høydepunkt!

Fredag 28. oktober var det klart for høstens høydepunkt; høstfest med opptak av nye medlemmer og Paul Harris til det engasjerte paret Vidar Blindheim og Linda Rørvik.

Barn og unge i fokus

30. september 2022

Barn og unge i fokus

På klubbmøtet den 29. september hadde vi besøk av Andrea Lothe fra Impande. Vi er imponert over hva denne organisasjonen gjør for å sikre de mest fattige og utsatte barna i Sør-Afrikas fattigste distrikter en sjanse til å overleve og lære.

For en helg – for en konferanse!

25. september 2022

For en helg – for en konferanse!

Etter en forrykende samling i Gjøvik Olympiske Fjellhall fredag kveld, var 200 rotarianere klar for Distriktskonferansen 2022. Dette ble en stor opplevelse for oss fem klubbmedlemmer fra Giske Rotary som fikk være med!

Kommunedirektøren på besøk

23. september 2022

Kommunedirektøren på besøk

Stor stas og veldig interessant å ha kommunedirektør Dag Olav Tenfjord på besøk i klubben vår den 22. september.

Guvernørbesøk

9. september 2022

Guvernørbesøk

Torsdag 8. september hadde Giske Rotaryklubb besøk av distriktguvernør Gunhild H. Aalstad og assisterende guvernør Arnold Rørstad. En riktig hyggelig kveld!

Nordøyvegen til Finnøya

3. september 2022

Nordøyvegen til Finnøya

Den 2. september benyttet vi anledningen og kjørte den nye Nordøyvegen helt ut til Finnøya. Svært mange ble med på turen – og vi koste oss!

Nytt rotaryår – nytt tema!

1. juli 2022

Nytt rotaryår – nytt tema!

Nå er vi i gang med et nytt rotaryår, med Jennifer Jones som verdenspresident, Gunhild Aalstad som distriktsguvernør og vår egen Inger Marie Seth som president i Giske Rotaryklubb. Årets tema er Imagine Rotary.

Sommerfest med presidentskifte

16. juni 2022

Sommerfest med presidentskifte

Den 16. juni var vi samlet til sommerfest i klubblokalene våre. Her ble det opptak av nytt medlem, høytidelig presidentskifte, god mat – og mye lek og moro!
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...