Paul Harris Fellow til Vidar og LindaUnder høstfesten i Giske Rotaryklubb den 28. oktober, ble Vidar Blindheim og Linda Rørvik tildelt Rotarys høyeste utmerkelse, Paul Harris Fellow. Vel fortjent!

Vidar (66) er daglig leder i Blindheim Transport AS, mens Linda (59) jobber som konsulent i Bufetat.

Giske Rotaryklubb tildeler begge Paul Harris Fellow for deres engasjement i Vigra pensjonistlag og for arbeidet de har lagt ned for å etablere «turveg Vigra». Til tross for at Vidar og Linda ikke er pensjonister, har de tatt disse oppgavene på strak arm.

Det hele startet med at aktiviteten i Vigra pensjonistlag ble lagt ned på grunn av medlemmenes alder - det ble for mye jobb for de som var med.

Moren til Vidar utfordret Linda og Vidar og mente at dette var noe de kunne greie å håndtere.  Og ja, det klarte de med glans. Vidar er i dag styreleder i Vigra pensjonistlag og Linda er styremedlem. Sammen er det de som står bak all aktivitet i dette pensjonistlaget.

Vigra pensjonistlag har møter på Vikingen 1 gang pr. mnd. Vel 100 personer kommer på hvert møte, er en fest. Det serveres mat og kaffe på hvert møte. I tillegg er det underholdning av et aller annet slag. Alle som har vært med i lag og organisasjoner vet at ingen ting gjør seg selv, og heller ikke her. Vigra pensjonistlag har i år hatt 40 årsjubileum, noe som ble feiret med en båttur.

Vidar og Linda får mange fine tilbakemeldinger på det arbeidet de legger ned.

Arbeidet med turstien som går langs fjøra rundt Blindheimsfjellet på Vigra, startet under koronatiden. Det viste seg at flere hadde hatt samme ide som Linda og Vidar, og dette prosjektet ble etter hvert et samarbeidsprosjekt mellom Blindheim velforening, Vigra pensjonistlag, Giske frivillligsentral og grunneierne.

Turstien har fast grusdekke, slik at den også kan brukes av rullestolbrukere. Linda er prosjektleder for «tursti Vigra» og har lagt ned et stort arbeid for å beskrive prosjektet og søke prosjektmidler. Første byggetrinn er ferdig og denne delen av stien blir mye brukt av både små og store, friske og syke. Nå jobbes det med å få godkjent byggetrinn 2, som er resten av den planlagte stien. Her må også finansieringen på plass før en kan sette i gang.

Giske rotaryklubb tildelte Linda og Vidar Paul Harris Fellow for alt det dugnadsarbeidet de gjør for å legge til rette for andre. En fantastisk innsats over lang tid, og helt i Rotarys ånd;  «service above self» - å gagne andre.


 
Velkommen til åpent møte!

12. september 2023

Velkommen til åpent møte!

Den 21. september kl. 19 kommer vår nye kommunedirektør, Karl Andre Birkhol, og redaktør i Øyblikk, Andreas Hesselberg, på besøk til oss på Mjølner samfunnshus. Alle som vil høre hva de har å fortelle, er hjertelig velkomne!

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

7. september 2023

Inspirerende møte med distriktguvernør Anders

Giske Rotaryklubb med president Brit i spissen, hadde i dag et hyggelig besøk av Anders Anderson, som er årets distriksguvernør. Han er medlem i Eda-Eidskog Rotaryklubb, som geografisk ligger både i Norge og Sverige, og Anders er svensk.

CREATE HOPE in the WORLD

1. juli 2023

CREATE HOPE in the WORLD

Rotarys verdenspresident for dette rotaryåret, Gordon R. McInally, har valgt «CREATE HOPE in the WORLD» som temaet for 2023-24.

Sommerfest med presidentskifte

22. juni 2023

Sommerfest med presidentskifte

Den 22. juni var hele klubben samlet til sommerfest med presidentskifte. Som vi koste oss!

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

14. juni 2023

Imponert over Vannsportsenteret på Giske

Den 14. juli besøkte medlemmene i Giske Rotaryklubb Giske IL sitt Vannsportsenter, som ligger på Gjerdesanden, like ved Giske IL stadion. Der ble vi tatt godt imot av Torkil Skjong, som fortalte om vannsportsatsingen og viste oss rundt på området.

Tegneriet på Roald

11. mai 2023

Tegneriet på Roald

Den 11. mai besøkte vi Tegneriet på Roald der Torun Hunnes tilbyr ulike kurs for folk i alle aldrer. Spennende!

Imponerende anlegg!

27. april 2023

Imponerende anlegg!

Den 27. april var vi invitert til Subsea 7 sin spolebase på Vigra. Tor Ola Olsen som er basesjef på anlegget, tok vel imot oss og inviterte både på kaffe og omvisning. Her står sikkerhet og kvalitet i fokus!

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

12. januar 2023

Spennende vannsportsatsing av Giske IL

Den 12. januar hadde vi besøk av engasjerte representanter for Giske IL Vannsport. Vi er skikkelig imponerte over hva de har fått til ved den flotte Gjerdesanden!

Koselig førjulstreff

8. desember 2022

Koselig førjulstreff

Torsdag 8. desember inviterte klubbmedlem Halvard oss til de nye lokalene AVIS har etablert seg i ved Ålesund lufthavn, Vigra. Det be en «julete» og koselig kveld der vi også ble oppdatert om Rotarys arbeid med å utrydde Polio i verden.

Besøk av «nyepresten»

17. november 2022

Besøk av «nyepresten»

Den 17. november hadde vi besøk av sokneprest Benjamin Anda. Vi fikk vite litt mer om hvordan det er å være prest i en liten kommune – og om hvordan det er å være «på» 24 timer i døgnet.
Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Mjølner samfunnshus
Adresse: Molnesvegen 59
Postnummer: 6040
Sted: Vigra
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 20:00
Møtespråk: no

Klubbens møter:

Klubmøte m/program

2023-10-05 20:00 - 21:00

Høstferie- møtefri

2023-10-12 20:00 - 21:00

Klubbmøte m/program

2023-10-19 20:00 - 21:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...